Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 36°C
Az Bulutlu
Şanlıurfa
36°C
Az Bulutlu
Paz 36°C
Pts 37°C
Sal 36°C
Çar 35°C

Ş.Urfa İl Kültür Ve Turizm Müdürü 5 yılda ne yaptı?

"REHA" Gazeteci-Yazar msayhan@msn.com
A+
A-
28.05.2024

Kocaman bir HİÇ yaptı… Aydın ASLAN, aslında memlekete ihanet etti!

Nasıl mı?

Göreve geldiği günden bu güne sadece masa başında klişeleşen  şu cümleyi kurdu “ Kültür ve Turizm Başkenti, Medeniyetler şehri”

Peki;

Şanlıurfa kültürü adına ne yaptı?

Şanlıurfa turizmi adına ne yaptı?

Şanlıurfa medeniyeti adına ne yaptı? Neler kazandırdı?

Ya da var olan neyi koruyabildi?

Başta okudunuz ya kocaman bir HİÇ…

Görev ve sorumlulukları gereği hareket etmemenin sonucu;  güzel sanatlar alanında, kültür varlıkları ve müzeler alanında, kütüphaneler alanında, ören yerlerinde ki işletmelerin denetimi  alanında, ve en acısı da tanıtım ve personel alanında ilgisiz bir yönetimin getirmiş olduğu son durum duyarlı vatandaşlar ve sanat severler tarafından, gazetemiz haber merkezini sıkça meşgul etmekte.

 

Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve Üniversite ile koordineli bir şekilde çalışılsaydı 5 yıldır işgal edilen bu makam Şanlıurfa’yı gerçekten kültür ve turizmin başkenti yapardı. Milletvekilleri  ile koordineli demedim dikkat ederseniz çünkü bu memleket milletvekillerinin de umurunda değil!

Tarihi ve arkeolojik değerlerimiz birer metruk yapıya dönüşmüş durumda bir çoğunun yolu bile yok, hayvan barınağı ya da tinerci yatağı konumunda.

Koruma kurulu kararları uygulanmayan ilimizde koruma kültüründen de bahsetmek zaten olmaz, hak getire!

Halk ile idareci arasında köprü vazifesi gören biz gazeteciler, yerli ve yabancı ziyaretçilerin görüş, öneri ve şikayetleri doğrultusunda, gündeme getirdiğimiz haberleri dikkate almayan; verilen yetkilerle makamı etkisizleştirmeyi başaran,  Şanlıurfa’yı sadece geçiş güzergâhı haline getiren Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü, önemli destinasyonların sahibi olan bu memlekette destinasyon sadakatini sağlayamamayı da ne yazık ki başarmıştır.

Kültür Yolu Festivaline Müzeden Darbe..  Ücretsiz olan festivalden ücret alınıyor!

İlimizde gerçekleştirilen ve çokta sönük geçen kültür yolu festivali kapsamında Şanlıurfa arkeoloji müzesinde ki girişi ücretsiz olan sergileri gezmeye giden vatandaşların sözde sorumlu olan personeller tarafından büyük bir saygısızlık ve usulsüzlükle karşılanmaları ve ücret ödemeleri ise tepkilere neden olmaya devam ediyor. Üçüncü gününü geride bıraktığımız festival kapsamında ücretsiz etkinlikler, il müdürü Aydın ASLAN’ a bağlı birimlerin denetimi ve kontrolünün sağlanmamasından ötürü müze kaderine terk edilmiş, başı sonu belli değil, vatandaş müze ve festival hakkında danışacak yetkili bulamıyor. Personel saygısız bir şekilde elinde çay yudumlayarak avara kasnak misali ulusal ve uluslar arası misafirlerin bulunduğu ortamda Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli olamaz!

Vatandaş Şanlıurfa Valimiz Hasan ŞILDAK’ tan bir an önce İl Kültür Müdürlüğüne ve Arkeoloji müzesine adli ve idari soruşturmanın başlatılmasını, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’ dan ise ilimize müfettiş gönderilmesini bekliyor.

Adı sıklıkla şaibelerle, yolsuzlukla ve usulsüzlükle anılan Şanlıurfa arkeoloji müzesinin bir an önce müfettişler tarafından incelenmesi ve personele vatandaşla konuşma dersi – halkla ilişkiler eğitimi – kamu personeli terbiyesi verilmesi,  Şanlıurfa turizmi adına önemli bir katkı olacaktır. Aksi taktirde müdür Celal ULUDAĞ’ın çok işi var, müze ile uğraşacak zamanı yok!..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.